Kategria

Young pHorever - ChloropHeal, 30 kapsúl
3 5
Young pHorever - ChloropHeal, 30 kapsúl
1 recenziu
Young pHorever - ChloropHeal, 30 kapsúl Young pHorever - ChloropHeal, 30 kapsúl Young pHorever - ChloropHeal, 30 kapsúl
15,90€
Množstvo:
Na sklade
Young pHorever - ChloropHeal, 30 kapsúl – chlorofyl v prášku

Doplnok stravy v Organickej kvalite obsahujúci chlorofyl z bio Alfalfa  /lucerna siata /.

Young pHorever - ChloropHeal  doplnok stravy v kapsuliach obsahujúci chlorofyl z bio Alfalfa.
V našom alkalickom programe Dr. Younga je veľmi obľúbený tekutý chlorofyl  Young pHorever - ChloropHeal 120 ml. Už ste si ho vyskúšali? Ak áno, tak si iste obľúbite aj túto kapsulovú formu, pretože je praktická a jednoduchšie sa dávkuje na cestách alebo v práci.
Názov Chlorofyl pôvodne pochádza z dvoch gréckych slov, menovite chloros (zelený) a phyllon (list). Je to chemická zlúčenina, ktorá dáva zelenú farbu rastlinám. Napríklad zelená farba zeleniny je vďaka chlorofylu.

Vedeli ste že?
Chlorofyl je tiež niekedy označovaný ako krv rastlín, pretože jeho molekulárna štruktúra a chemické zloženie je podobné ľudskej krvi. V roku 1915 Richard Martin Willstätter nemecký chemik a vedec  ako prvý oddelil čistý chlorofyl a dva podobne štruktúrované materiály (chlorofyl- a, chlorofyl-b). Za tento objav bol ocenený Nobelovou cenou. V roku 1930 Hans Fischer, počas chemickej analýzy štruktúry hemoglobínu zistil, že jeho štruktúra je takmer rovnaká ako chlorofyl. Hemoglobín v krvi sa skladá z uhlíka, kyslíka a dusíka, ktorý drží atóm železa. Chlorofyl má podobnú štruktúru, ale v tomto prípade centrálny atóm je horčík. Jeho práca bola tiež ocenená Nobelovou cenou.
Hemoglobín je zodpovedný za červenú farbu krvi, rovnako ako chlorofyl za zelenú farbu rastlín.

Úloha zeleniny v našej strave
Zelenina musí mať najdôležitejšiu úlohu v našej strave, každé jedlo by malo obsahovať  prevažne zeleninu. Zelenina obsahuje najviac low-kalórie, low-carb, a je  najbohatším zdrojom živín. Okrem toho obsahuje vitamíny, minerálne látky, vlákninu, chlorofyl a enzýmy. Bohužiaľ náš spôsob výživy a nedostatok kvalitnej čerstvej zeleniy, rastlín a bylín hlavne v zimnom a jarnom období spôsobuje nedostatok tak potrebného chlorofylu. Preto produkt Young pHorever - Chloropheal je ideálnym riešením nielen v tomto období, ale počas celého roka.


Prečo je dôležité konzumovať chlorofyl?
Počas mnohých výskumov vedci zistili, že s dodaním prírodného chlorofylu sa môže zvýšiť obsah hemoglobínu. Chlorofyl použili už aj na liečenie chudokrvnosti. Zvýšenie množstva červených krviniek v každom prípade má za následok lepší krvný obeh, perfektné okysličenie a rýchlejšiu očistu tela. Ak sa príjem chlorofylu stane súčasťou vašej výživy, vaše telo bude od radosti jasať. Každodenný príjem zelenej vás zbaví starých toxínov, vyplaví z čriev zbytky škodlivín a vy pocítite nával novej energie. Jednoducho povedané - slnko z chlorofylu rozžiari vaše vnútro ...
Väčšina ľudí má nedostatok príjmu zásaditých horčín, chlorofyl je preto ideálne na odstránenie tohto nedostatku.

ČÍM VIAC CHLOROFILU, TÝM ZDRAVŠÍ ČLOVEK:
Informácie sú prevzaté z knihy Zelená pre život – autorka Victoria Boutenko. 

Čím viac času trávime na slnku, tým sa cítime lepšie a zdravšie. Málokto si však uvedomuje tekutú formu svetla - chlorofyl.Chlorofyl je rovnako dôležitý ako slnečné svetlo. Tak, ako bez slnečného svetla nie je možný život, nie je možný ani bez chlorofylu. „Konzumovanie veľkého množstva chlorofylu je ako okúpanie našich vnútorných orgánov v slnečnom svetle. Molekula chlorofylu sa pozoruhodne podobá molekule ľudskej krvi. Chlorofyl lieči a čistí všetky naše orgány a dokonca ničí mnoho našich vnútorných nepriateľov ako patogénne baktérie, plesne, nádorové bunky a mnoho iných,“ vymenovala Boutenko.Pre optimálne zdravie potrebujeme mať v našom vnútornom prostredí 80 až 85 percent dobrých baktérií. Priateľské baktérie produkujú veľa esenciálnych živín, vrátane vitamínu K, B vitamínov, viacerých nápomocných enzýmov a ďalších životne dôležitých substancií. Dobrá alebo aeróbna baktéria prosperuje v prítomnosti kyslíka a vyžaduje si ho pre svoj kontinuálny rast a existenciu. V dôsledku nedostatku kyslíka v bunkách získava zlá baktéria kontrolu a začne sa rozmáhať, čo spôsobuje extrémne množstvo infekcií a chorôb, upozorňuje Boutenko. „Tieto patogénne baktérie sú anaeróbne a nedokážu tolerovať kyslík vo forme plynu. Starostlivosť o našu črevnú flóru je životne dôležitá.“ Dobré baktérie môžu byť veľmi ľahko zničené nespočetnými faktormi vrátane antibiotík, zlej stravy, prejedania sa a stresu. v takomto prípade by sme mohli mať v našom tele 80 až 90 percent zlej baktérie, ktorá ho plní toxickým kyslým odpadom. „Verím, že dominancia anaeróbnej baktérie v našich vnútornostiach je jednou z primárnych príčin všetkých chorôb,“ vraví Victoria Boutenko.Podľa jej informácií slúžil chlorofyl od dávnych čias ako zázračný liečiteľ. „Chlorofyl viaže na seba podstatné množstvo kyslíka a preto hrá kritickú úlohu v podporovaní aeróbnej baktérie. Čím viac chlorofylu konzumujeme, tým lepšia je naša črevná flóra a celkové zdravie. Ak berieme do úvahy, že listová zelenina je hlavným zdrojom chlorofylu, je ťažké nájsť vhodnejší spôsob konzumovania chlorofylu ako piť zelené smoothies,“ myslí si autorka bestsellerov o surovej strave.
Aké má Chlorofyl pre nás prínosy:
- buduje vysoký počet červených krviniek
- preventívne môže pôsobiť pred rakovinou
- poskytuje orgánom železo
- robí telo viac zásaditým
- pôsobí proti zjedeným toxínom
- zlepšuje kvalitu krvi
- čistí a zbavuje črevné tkanivá zápachu
- pomáha čistiť pečeň
- pomáha zlepšovať hepatitídu
- reguluje menštruáciu
- zlepšuje stav hemofílie
- zlepšuje tvorbu mlieka
- rýchlejšie hojí vredy
- eliminuje pachy tela
- odoláva baktériám v ranách
- čistí zuby a štruktúru ďasien pri zápale
- eliminuje zápach z úst
- uľavuje pri bolestiach hrdla
- je vynikajúcim kloktadlom po operáciách zubov
- prospieva zapáleným mandliam
- upokojuje tkanivá vredov
- upokojuje bolestivé hemoroidy a zlaté žily
- pomáha hojeniu zápalov
- revitalizuje cievny systém nôh
- zlepšuje stav varikóznych žíl
- redukuje bolesť spôsobenú zápalom
- zlepšuje zrak



 
Chlorofyl - zelené bohatstvo nielen pre rastliny

Zeleň, ktorú nazývame „tráva, listy, burina“, má pre človeka veľmi priaznivé účinky. Z veľkej časti za to môže chlorofyl, rastlinné farbivo, ktoré energiu slnka záhadne mení na cukor.

Chlorofyl - základ fotosyntézy

Chlorofyl je zelené farbivo, ktoré sa nachádza v chloroplastoch – malých organelách rastlinnej bunky.  Táto cyklická molekula pohlcuje červené slnečné svetlo, a tak sa stará o to, že naše lesy, záhrady a hory vidíme v najrozličnejších odtieňoch zelenej. Chlorofyl umožňuje rastlinám to, o čom môže  živočíšny organizmus iba snívať – prijať slnečnú energiu a procesom komplikovaných reakcií z nej „vyrobiť“ glukózu.

V rastline sa glukóza hromadí a vytvára škrob, výsledkom čoho sú energeticky bohaté plody, ako na príklad zemiak. Vedľajší produkt tejto komplikovanej chemickej reakcie, fotosyntézy, je kyslík. Chlorofyl nám sprostredkúva teda energiu z rastlín, ktoré jeme a aj kyslík, ktorý dýchame – chlorofylu vďačíme za svoj život!

Zelené farbivo nie je však len neodmysliteľnou súčasťou fotosyntézy, ale takisto zázračnou zložkou, ktorá v ľudskom organizme naštartuje všetky vitálne funkcie.

Zelená strava je bohatá na chlorofyl - zelené farbivo, ktoré má pre ľudský organizmus nenahraditľné preventívne a regeneračné účinky.

Účinky pre ľudský organizmus

Chlorofyl vie ľudské telo detoxikovať, pretože na seba viaže jedy, zlepšuje prekrvenie organizmu, hojenie rán a v neposlednom rade je obrovským zdrojom horčíka, ktorý telo potrebuje neustále – pri svalovej činnosti, vysporiadaní sa so stresovými situáciami a mnohým iným. Chlorofyl sa ako chemická zlúčenina náramne podobá hemoglobínu, červenému farbivu v ľudskej krvi.  Rozdiel spočíva v tom, že hemoglobín viaže na seba železo a chlorofyl horčík. Z dôvodu tejto vysokej podobnosti je chlorofyl enormnou pomôckou pre anemických ľudí, pretože účinne podporuje krvotvorbu. Aby toho nebolo málo, okrem spomínaného nás zelená vie obdarovať celým vojskom aktívnych výživných látok, horčín, trieslovín, bielkovín, či dokonca mastných kyselín.

Prítomnosť v rastlinách

Potravu bohatú na chlorofyl nájdeme ľahko – orientujeme sa podľa intenzívnej zelenej farby. Huby a takisto živočíšne organizmy chlorofyl neobsahujú, preto čerpáme farbivo len z rastlinných zložiek. Všetky rastliny obsahujú chlorofyl, a to najmä ich stonky a listy. Ak jeme preto vo veľkom listovú zeleninu, robíme pre seba naozaj veľa – špenát, kel, ďatelina, poľný či listový šalát sú typické druhy zeleniny bohaté na chlorofyl. Koreň rastliny farbivo neobsahuje, a teda sa nenachádza ani v zemiakoch, mrkve či petržlene. Bohaté na chlorofyl môžu byť aj niektoré plody, napríklad zelené jablko - kým je jablko zelené, obsahuje chlorofyl. Keď však dozrie, chlorofyl sa stráca a je nahradený červeným farbivom.

Najväčšie zelené bohatstvo však predstavujú divoké byliny. Liečivé rastliny, ktoré zbierali ešte naše babičky, dnes akosi zmizli z jedálnych lístkov – to je však veľkou chybou, pretože sa tým ukracujeme o množstvo pozitívnych účinkov pre naše telo!

Žihľava je známa svojím pŕhlivým dotykom dobrým na reumu. Málokto však tuší, že žihľava je aj zdrojom chlorofylu, vitamínov a minerálov.

Burina alebo prírodné bohatstvo?

Naučili sme sa ich vnímať ako škodlivú burinu, no zabudli sme, že sa jedná o liečivé rastliny nesmierne prospešné pre telo: púpava, skorocel, lopúch, ďatelina, žihľava a mnohé ďalšie – všetky by mali byť súčasťou našej každodennej kuchyne. Je zarážajúce, že sme ochotní platiť veľké peniaze za postrekmi znehodnotené šaláty, no byliny, ktoré rastú na každom kroku a predstavujú pre nás oveľa vyššie výživové bohatstvo, prehliadame.

Myslíte si, že divá a voľne rastúca zeleň pre nás nemá žiaden úžitok? To je veľký omyl! Stačí si predstaviť napríklad zloženie žihľavy, ktorá nepríjemne pichá a rastie na každej záhrade. Žihľava obsahuje 10krát viac bielkovín, 15krát viac vápnika, 7krát viac železa, 25krát viac vitamínu C, 5krát viac beta-karoténu a 6,5krát viac magnézia ako hlávkový šalát. To ste ani netušili, však?

Horká chuť

Byliny chutia horko, najmä ak ich konzumujeme čerstvé a nevysušené. Horká chuť by však nemala byť dôvodom k tomu, aby sme ich na dobro vylúčili z našej kuchyne. Zo začiatku je vhodné mixovať si jednotlivé listy do inak ovocného smoothie, tak lepšie chutia. Na všetko sa dá však zvyknúť a na horkú chuť takisto. Postupom času, keď si telo na príjem zelene zvykne, horká chuť už nebude vôbec prekážať, ba dokonca – začne vám chýbať!

Ak sa príjem chlorofylu stane súčasťou vašej výživy, vaše telo bude od radosti jasať. Každodenný príjem zelenej vás zbaví starých toxínov, vyplaví z čriev zbytky škodlivín a vy pocítite nával novej energie. Jednoducho povedané - slnko z chlorofylu rozžiari vaše vnútro ...

Článok nereprezentuje lekárske, alebo iné zdravotnícke postupy a názory.
Zloženie: Protihrudkové zložky - mikrokryštalická celulóza, magnéziumstearát, koloidný oxid kremičitý; chlorofyl z lucerny;
Kapsula: HPMC (hydroxypropylmetylcelulóza).


Obsah účinných látok  v dennej dávke ( 1 kapsula ):

110 mg chlorofylu z Alfalfa

Balenie: Výrobok obsahuje 30 denných dávok.


Čistá hmotnosť:  10,5 g / 30 kapsúl

Pôvod: EÚ
Odporúčaná denná dávka: 1 kapsula po hlavnom jedle.

Neprekračujte odporúčanú dennú dávku.
Doplnok stravy nie je náhradou pestrej stravy a zdravého životného štýlu!
Uchovávajte mimo dosahu malých detí! Skladujte na suchom a chladnom mieste.

Napísať recenziu

Vaše meno:


Vaše recenzie: Poznámka: HTML tagy nebudú prevedené!

Hodnotenie: Najhoršie           Najlepšie

Zadajte kód do poľa nižšie:



 Odporučte tento produkt!
* Vaše meno:
* Váš E-Mail:
Zadajte prosím e-mailovú adresu svojho priateľa:
* E-Mail priateľa:
Správa pre priateľa:

E-mail, ktorý bude odoslaný bude obsahovať vaše meno a e-mailovú adresu.

* Zadajte kód do poľa nižšie:

*Emailová adresa vášho priateľa nebude uložená v systéme*